Over ons

Historie in een notendop...

Dierenkliniek 't Leidse Land

Dierenkliniek ‘t Leidse Land vindt zijn oorsprong halverwege de jaren 70. De toenmalige eigenaren, drs. Muurling, drs. Helder en drs. Roest runden 3 gezelschapsdierenpraktijken gecombineerd met landbouwhuisdieren in de regio Leiden. Gedurende de jaren is de praktijk langzaam gegroeid en het team uitgebreid. Deze groei bracht met zich mee dat er steeds meer diersoortspecifiek gewerkt ging worden. In 2006 is de huidige locatie in Leiderdorp betrokken en fungeert deze als hoofdlocatie van Dierenkliniek ‘t Leidse Land. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de gezelschapsdierenpraktijk verder heeft kunnen groeien.

Door overnames in de regio is ook de landbouwhuisdieren en paard afdeling groter geworden. Inmiddels heeft Dierenkliniek ’t Leidse Land 4 locaties, te weten Leiderdorp, Leiden, Zoeterwoude en Roelofarendsveen. We werken met een team van 14 dierenartsen, waarvan 8 gezelschapsdierenartsen en 6 landbouwhuisdieren/paard dierenartsen. Deze worden ondersteund door 15 assistentes en een personeelsmanager en een administratief medewerker. Ons motto is ‘service en bereikbaarheid’. Wij vinden het belangrijk dat de beste diergeneeskundige zorg voor uw huisdier 24/7 bereikbaar is en doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen en adviseren.

Sinds juli 2018 zijn wij met de praktijk aangesloten bij Anicura. Anicura is een van de grootste aanbieders van diergeneeskundige zorg in Europa. Ze hebben een compleet aanbod van diergeneeskundige zorg en behandelingen volgens de laatste ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde. Wij kijken ernaar uit om samen met Anicura de praktijk door te ontwikkelen en onze kennis en kunde binnen te praktijk uit te breiden.