Over ons

Nieuwsoverzicht

Dierenkliniek 't Leidse Land

Prijsverhoging 2022

1 januari 2022

De beste zorg aan dieren, dat is waar wij voor staan. Om dit te kunnen blijven geven, investeren we in onze mensen en apparatuur. Daarbij zullen ook voor ons de kosten stijgen voor bijvoorbeeld energie, apparatuur en personeel. Daarom voeren we per 1 januari 2022 een prijsverhoging door.
Op deze manier kunnen we blijven investeren en u en uw dier op de beste manier met goed gekwalificeerd personeel met de meest moderne apparatuur blijven helpen. Ook in 2022 zullen we met veel enthousiasme voor u en uw dier klaarstaan. Heeft u vragen over dit bericht? Stuur dan een mailtje naar info@leidse-land.nl.

Medicatie paarden en landbouwhuisdieren en toegang veehouders kopie

juli 2021

Na de verbouwing in Leiderdorp, is er ook voor de landbouwhuisdierenpraktijk het nodige veranderd. We beschikken nu over een modern laboratorium, een ruime overzichtelijke apotheek en meer werkplekken voor de veeartsen. 

Aan de zijkant van het gebouw is een toegang voor veehouders gecreëerd. Hier kunt u terecht voor het ophalen van bestellingen of afgeven van materialen. Buiten openingstijden zal het binnenkort mogelijk zijn om via dezelfde deur medicijnen op te halen die, uitsluitend na overleg, daar klaar gelegd zijn.

Pauze tussen 12.15 en 12.45 uur

8 juni 2021

Wij pauzeren tussen 12.15 en 12.45 uur. Alle locaties zijn dan gesloten. Uiteraard zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar. Bedankt voor uw begrip.

Tablet tegen vlooien en teken voor de kat (alternatief pipetten)

2 juni 2021

Sinds kort hebben wij, naast verschillende middelen zoals halsbanden en pipetten, ook tabletten tegen zowel vlooien als teken voor de kat, in ons assortiment.
- 4 weken werkzaam tegen vlooien en teken. 
- Dosering: 1 tablet voor katten van 2 t/m 8 kg. 
- Toedienen met voedsel of binnen 30 minuten na voeding.

Deze tabletten kunnen een alternatief zijn voor bijvoorbeeld halsbanden of pipetten. Het is een smakelijke kleine tablet die vaak gemakkelijk wordt gegeten door de kat. De katten van ons team eten ze als snoepjes. 

Vaccinatie konijnen

28 juli 2020

Goed nieuws voor alle konijnen! Er is vanaf het voorjaar van 2020 een veilig vaccin beschikbaar tegen Myxomatose en RHD1 èn RHD2. Klik hier voor meer informatie.

Spoedzorg voor huisdieren

1 juli 2020

AniCura 't Leidse Land is 24/7 bereikbaar voor spoed op: 071-5890405. Voor spoedzorg voor huisdieren tussen 23.00 tot 8.00 uur verwijzen we u via een bandje door naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. In deze kliniek staat de hele nacht een team klaar voor de best mogelijke spoedzorg voor uw dier.

Apotheek paarden en landbouwhuisdieren

februari 2020

Onze apotheek voor paarden en landbouwhuisdieren gaat vanaf 7 maart 2020 tijdelijk verhuizen van onze praktijk in Leiderdorp naar Roelofarendsveen. Bel altijd van tevoren naar 071-5416945 als u medicijnen op wilt komen halen op de praktijk.

Paarden - mest onderzoek

augustus 2019

Laat nu uw paard controleren op parasitaire infecties door middel van een mestonderzoek. Ontwormen is niet altijd nodig en te veel behandelen werkt resistentie in de hand.

Carlo van Wiggen
25 jaar in dienst

juli 2019

Wat een bijzondere mijlpaal!
Carlo van Wiggen is 25 jaar in dienst bij ‘t Leidse Land als dierenarts. Wij zijn hier heel trots op. Tijdens onze jaarlijkse personeels BBQ werd hij - in het bijzijn van zijn vrouw Janneke en zijn kinderen - in het zonnetje gezet.