Voedingsadvies:

 

 

Er zijn een aantal aandoeningen waarbij de behandeling van uw huisdier niet enkel uit medicijnen maar ook uit aangepaste voeding bestaat. Er zijn diverse diëten die passen bij bijvoorbeeld de behandeling van:

 

- nierproblemen

- vachtproblemen/allergie

- blaasgruis

- overgewicht

- etc ....

 

Onze eerste keus is Royal Canin®. Hiernaast verkopen we ook Specific® en Trovet®. Andere merken kunnen wel besteld worden. Overleg dit met de assistentes.

 

Voedingsadvies hondkatOnderhoudsvoeding voor de hond en kat.Naast voedingen die bedoeld zijn om eerder genoemde aandoeningen te behandelen, verkopen we ook gezondheidsdieet voor gecastreerde en niet-gecastreerde katten en honden. Deze voedingen zijn van hoogwaardige kwaliteit en reduceren de kans op overgewicht en blaasproblemen. Hieronder wordt dit verder uitgelegd. Deze voedingen zijn uitsluitend bij de dierenarts te verkrijgen.


Een van de grote voordelen van deze lijnen is dat het gegeven kan worden vanaf de eerste dag dat uw huisdier bij u is tot en met de dag dat uw huisdier senior wordt. De voedingen spelen in op de specifieke behoefte die de leeftijd van uw huisdier met zich meebrengt.


De hoogwaardige ingrediënten zullen uw huisdier als pup/kitten vanaf het begin een goede basis geven voor een gezonder leven. De voeding is bij de hond uitgebalanceerd om de groei te ondersteunen gelet op het volwassen eindgewicht. Er zijn 4 verschillende gewichtsgroepen. 


Mini dog       

Medium dog     

Large dog    

Giant dog     

 

1/2 tot 10 kg

10  tot 25 kg

25 tot 45 kg

45 kg en meer     
 

Honden groot naar klein

  

 

 

Dit heeft met name te maken met het verschil in behoefte die de grootte van de pup met zich mee brengt. Bij de kleine hond wordt er met name gelet op het gebit en maagdarmstelsel wat vaak een probleem is bij dit formaat hond, terwijl er bij de grote hond meer aandacht wordt besteed aan de gewrichten. Op deze specifieke gevoeligheden zijn deze lijnen samengesteld. Door het gebruik van goede en hoogwaardige ingrediënten zal uw hond dus gezonder oud worden.

Wanneer uw huisdier gecastreerd wordt is er een goede opvolger. Voor de kat is dit Neutered Satiety Balance. Deze voeding is zo aangepast dat de kat minder snel dik wordt. Tevens is dit voer blaasgruis voorkomend. Wanneer uw hond wordt gecastreerd is de opvolger weer afhankelijk van het gewicht. De pup kan over op de Neutered Junior en de volwassen hond kan over op de Neutered Adult. Voor de niet gecastreerde hond is er de normale Adult.

Als de hond/kat ouder wordt en minder actief kan er worden overgeschakeld op de senior voeding van dezelfde lijn. Voor de kat is er senior Stage 1 voor de nog actieve senior en Stage 2 voor de echte senior die veel binnen is en veel slaapt. Beide voeren bevatten minder eiwit en fosfaat voor het sparen van de nieren en een lagere energiewaarde om overgewicht te voorkomen.


Samengevat: voor elke leeftijdsfase van uw huisdier kan de behoefte anders zijn.
Maak gebruik van de 50% probeerkorting voor Royal Canin onderhoudsvoer: klik hier