Gebitsverzorging

Heel de maand februari 20% korting op gebitsbehandelingen, lees onderaan de pagina voor meer informatie wat de maand van het gebit inhoud.

 

 

Gebitsverzorging bij honden en katten begint met poetsen. De meeste huisdiereigenaren zijn zich daar niet van bewust. Zelf poetsen we dagelijks tot zelfs 3 keer daags onze tanden en gaan we regelmatig voor controle naar de tandarts of de mondhygiëniste. Het gebit van uw hond of kat wordt echter vaak vergeten.

 

Het is niet raar om de tanden van honden en katten te poetsen.

Het is eerder een bewustwording van een belangrijke, dagelijkse verzorging van uw huisdier. Met tanden poetsen bij honden en katten kunt u het beste op jonge leeftijd beginnen. Het is met een beetje geduld en discipline bij de meeste huisdieren eenvoudig aan te leren. 


De meeste gebitsproblemen ontstaan immers door vorming van tandplak en tandvleesontsteking en als gevolg de daarbij horende stinkende adem. Deze kleine problemen zijn eenvoudig te voorkomen door te poetsen, maar bij nalatigheid kan vanuit een kleine ontsteking een ernstige en onomkeerbare parodontitis ontstaan. Dit is een diepere ontsteking in het tandvlees van uw huisdier, waarbij uiteindelijk de tanden gaan rotten, stinken en zelfs kunnen uitvallen.


Als praktijk proberen wij u goed te informeren en bij de jaarlijkse controle/vaccinatie inspecteren we dan ook altijd het gebit. Tevens hebben wij jaarlijks in februari de 'maand van het gebit', waarin we het belang van een goede gebitsverzorging extra willen benadrukken en waarbij we korting geven op behandelingen van het gebit.


Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken met een van de dierenartsen om eens goed naar het gebit van uw huisdier te laten kijken. Zo kunnen wij u “op maat" advies geven en de beste zorg voor uw huisdier bieden.


Bent u geïnteresseerd in hoe u kunt beginnen met poetsen en hoe wij u hierbij kunnen helpen? Neem dan contact op met onze praktijk en informeer hiernaar bij de assistenten. Hieronder staan 2 filmpjes voor de hond en de kat voor een eigen begin aan de gebitsverzorging van uw huisdier.

 

 

 


 

Februari is de maand van het gebit bij ons in de kliniek.

Dit betekent dat we acties hebben met betrekking tot de gebitsbehandelingen. Onder andere kunt u een afspraak maken voor een gratis controle van het gebit, dit wordt door een assistente gedaan. Zij zal het gebit beoordelen en indien nodig een afspraak met u maken voor een bij uw huisdier passende gebitsbehandeling. Ook kan de assistente u helpen met bijvoorbeeld poetsinstructies die het gebit van uw huisdier in goede conditie houdt na de gebitsbehandeling.

Tijdens deze maand hebben wij ook een ruim assortiment gebitsproducten op voorraad. Bijvoorbeeld tandenborstels, tandpasta, kauwstrips en mondwater voor uw hond en kat. Deze producten zorgen er voor dat het gebit van uw huisdier in goede conditie blijft. Alléén tijdens de maand februari krijgt u 20% korting op de gebitsbehandeling (het schoonmaken en eventueel trekken van tanden en kiezen, dus niet op de narcose en medicijnen).

Wees op tijd met het maken van een afspraak voor de gebitscontrole en/of gebitsbehandeling zodat u kan profiteren van deze actie!

 

 

Bekijk ook het assortiment gebitsverzorgende producten op onze webshop.DEF-banner-600-x-120.JPG