Euthanasie

 


Mede dankzij betere voeding en medische mogelijkheden worden onze huisdieren  tegenwoordig ouder dan vroeger. Die ouderdom komt vaak wel met gebreken. Iedere huisdiereigenaar wordt vroeg of laat met het einde van het leven van zijn huisdier geconfronteerd. Er komt een moment dat de kansen op herstel of de verwachte vooruitzichten zo slecht zijn dat we over uitzichtloos lijden spreken. Wanneer zo’n situatie is bereikt, kan in overleg met de dierenarts, besloten worden tot euthanasie.

 

De euthanasie van uw huisdier is een emotioneel en moeilijk moment. Voor het bespreken en/of uitvoeren van een euthanasie spreken we graag af op een rustig tijdstip in de kliniek. Wanneer u daarvoor kiest is het ook mogelijk dat we bij u thuis komen. Omdat de dierenarts hier meer tijd voor vrij wil maken moet dit altijd vooruit gepland worden.

 

Wanneer uw huisdier wordt ingeslapen wordt er eerst een slaapmiddel gegeven. Hiervan ontspant uw huisdier en valt hij in slaap. U hebt dan nog alle tijd om afscheid te nemen. Wanneer uw huisdier diep slaapt wordt een tweede injectie gegeven waardoor het dier rustig inslaapt; hier merkt het dier niks van.

 

Na het overlijden zijn er verschillende mogelijkheden wat er met het lichaam gebeurt. De meest voorkomende zijn begraven, cremeren of destructie. Voor crematie of begraven werken we samen met dierenbegraafplaats Groenendijk (http://www.dierenbegraafplaats-groenendijk.nl). Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd met een van onze vestigingen of met Groenendijk zelf contact opnemen.Euthanasie