Chippen

 

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren van uw huisdier.

Voor de maand juni is bewust gekozen omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

 

Dierenkliniek ’t Leidse Land adviseert huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen en registreren, of bij een al geregistreerd dier te controleren of de registratie nog actueel is. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer, want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar. Op al onze vestigingen kunt u door de assistente laten controleren of de chip werkt en of uw dier is aangemeld bij een databank. Deze controle is gratis.

Ook kunt u het chipnummer en de hieraan gekoppelde gegevens van uw huisdier zelf eenvoudig controleren bij www.chipnummer.nl.

 

Actie

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat uw dier gechipt is, bieden wij in de maand juni 2018 het chippen én registeren, bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (NDG), van uw huisdier sterk gereduceerd aan. U betaalt slechts € 25,00 incl. registratie. Neemt u uw huisdier mee naar het buitenland, dan is een identificatie in de vorm van een chip verplicht.

U kunt op de vestiging van uw keuze telefonisch een afspraak maken, of klik hier voor het maken van een online afspraak voor het chippen van uw huisdier.

 

 Chip je dier 2017 300x250